24 timer i Undløse

KFUM Spejdernes Juleweekend i 1999 var noget særligt

KFUM Spejdernes Juleweekend fra fredag den 3. december til søndag den 5. december 1999 i Undløse,
vi har i mange år lejet den store og flotte lejrhytte “LM Birkedal” i Undløse.
Vejrmeldingen havde lydt på kraftig storm / orkan, men friske spejdere aflyser jo ikke deres Juleweekend på grund af “lidt” storm eller en “lille” orkan.
Men fredag aften lidt over kl. 19.00, da bussen var nået ud på motorvejen, og vinden tog fat i bussen, var der nogle der tænkte på naturens kræfter.
Vi var ca. 50 børn og unge fra 7 års alderen, der var på deres livs eventyr en oplevelse som de sent vil glemme.

Fredag aften i bussen:
I bussen snakkes der stadig, men snakken afløses mere og mere af bekymrede blikke ud af vinduerne. Vinden hyler udenfor og med mellemrum får bussen et ryk, som minder passagererne om, at når naturen raser er vi de underlegne. Endelig er bussen nået næsten op til hytten. Her får turen en foreløbig ende. Vejen er spærret af væltede nåletræer.
I vejkanten står der mange store træer som kunne vælte når som helst. Der tages ingen chancer, bussen bakker og vi kontakter den lokale præst.

Præstegården i Undløse
Albertslund Gruppe har fået lov til at overnatte på præstegården i Undløse, på vej ned til præstegården, skal vi passe meget på, der kommer flyvende tagstene med jævne mellemrum, og vi kan se at vinden er ved at lave et rimeligt stort hul i taget på kirken, vi havde kontakt til vores forældre over vores mobiller, men alt kører jo på strøm, og vores mobiller begyndte at sætte ud, enten fordi strømmasterne var væltet eller fordi sendemasterne var væltet, og strømen til præstegården forsvandt også, det bevirkede at vandpumpen stoppede, altså ingen vand.
Da vinden havde lagt sig lidt, faldt der fred og ro over præstegården, de store (Falcon og Nødderne) blev anvist til de private gemakker, vi andre overnattede i konfirmandstuen.

Lørdag morgen i Præstegården:
Vi bliver vækket. Morgenmaden på præstegården er sporadisk. Ingen knive til at smøre toasten, ingen tallerkner og skeer til at spise cornflakes. Soveposen bliver pakket, og vi sendte en bil af sted kunne vi komme til hytten og hvordan var den, vi fik den tilbagemelding af de lokale havde ryddet vejene, så vi kunne kører til hytten men der var ingen strøm,
altså ingen varme og det super moderne køkken virkede naturligt ikke.
Men vi er jo friske spejdere, så vi fortsatte vores juleweekend “lidt” anderledes end vi havde planlagt hjemmefra.
Nogle kørte i bil, andre gik til den store flotte hytte LM Birkedal.

Lørdag formiddag i LM Birkedal:
Som tidligere nævnt, er der ingen strøm, så der er ikke noget der virker, Vi holdt et lille krise møde, hvad skulle vi, først skulle der fyres godt op i pejsen, vi havde jo inviteret alle vores forældre og søskende til flæskesteg, så vi sendte en bil til Albertslund efter masser af dunke med vand, primus så vi kunne få kaffe og andet, og vores forældre blev kontaktet, at vi havde lavet menuen om fra flæskesteg, til koteletter i det fri, altså over bål, det er første og sidste gang vi har prøvet at lave koteletter over bål i december til over 100 personer, alle vores forældre og søskende kom, og vi fik stor ros for den måde vi havde taklet det på, det ville jo være meget nemmere bare at aflyse, men alle havde en super god oplevelse.
Vi har altid haft et godt samarbejde, men her var det endnu bedre, alle var opsat på at vi skulle have en god oplevelse, trods omstændighederne.

Vores aften underholdning blev afviklet i den store sal, med stearinlys, det er faktisk meget hyggeligt.

Så er det ved at være sengetid for de mindste, de blev puttet i deres poser (soveposer) og stuvet godt sammen, så de kunne holde varmen, det kneb lidt, men alle overlevede.

Med STOR Spejder hilsen fra alle til alle, med et STOR tak for den ekstra hjælp til alle